Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!
La casa destinada ara a museu fou construïda l'any 1904 com a edifici pilot dels habitatges que havien de fer del Park Güell una ciutat jardí a Barcelona. Gaudí la convertí en la seva residència i, encara ara, s'hi conserven alguns objectes i records personals.
La Casa Museu Gaudí va ser la residència de l'arquitecte Antoni Gaudí i Cornet (1852-1926) des de 1906 fins a 1925. L'edifici, construït com a casa mostra del projecte d'urbanització del Park Güell, va ser projectat per Francesc d'Assís Berenguer i Mestres (1866-1914), amic i mà dreta de l'arquitecte.
El 28 de setembre de 1963, es va obrir al públic com a Casa Museu Gaudí. Des de 1992 és propietat de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, la qual, amb el propòsit de difondre la vida i l'obra de l'arquitecte, ha condicionat la casa per evocar els anys en què Gaudí hi va viure i mostrar mobiliari i altres elements dissenyats per ell.
La casa de Gaudí
Actualment la Casa Museu Gaudí presenta una exposició que vol acostar als visitants el vessant més íntim i devot de Gaudí, tot recreant alguna de les estances més privades de la casa, exhibint objectes personals de l'arquitecte i projectant un audiovisual.
Gaudí dissenyador
Els mobles originals exhibits a l'interior de la Casa Museu Gaudí, procedents de la Casa Calvet, la Casa Batlló i la cripta de la Colònia Güell, permeten fer una aproximació a l'evolució formal dels dissenys de l'arquitecte. La creativitat i la capacitat d'innovació de Gaudí també es poden apreciar en els objectes que s'exposen al jardí, com ara les reixes de ferro de la Casa Vicens i de la Casa Milà, o la creu de la finca Miralles.