Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / La Virreina. Centre de la Imatge


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

La Virreina. Centre de la Imatge

Centre de la imatge. Palau de la Virreina

Un edifici barroc us rep a la Rambla de Barcelona, passat el carrer del Carme, i us despertarà la curiositat, ja que la seva façana, molt decorada, i els patis interiors i escalinates, deixen entreveure riquesa i poder. Endinseu-vos al Palau de la Virreina i potser us sorprendrà alguna mostra artística de les que s'hi organitzen.

Una aura de misteri envolta aquest edifici de les Rambles, seu actual de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. Darrera del seu nom, hi trobarem que la virreina va ser l'esposa del virrei del Perú, Manuel Amat i Junyent, marquès de Castellbell. Aquest va voler mostrar la seva riquesa fent-se construir una residència ben pomposa a Barcelona. Com a carta de presentació va escollir un estil entre barroc i rococó, poc habitual a la ciutat. Les obres les va dirigir el mateix marquès des del Perú, ajudat per l'arquitecte Carles Grau, entre 1772 i 1778. El virrei, però, va gaudir ben poc de la residència, ja que va morir poc temps després de tornar a Barcelona. La seva vídua, Maria Francesca de Fiveller i de Bru, en va ser doncs l'ocupant principal.

Val la pena apropar-se al Palau de la Virreina, joia del barroc civil de Barcelona, contemplar la façana principal, decorada amb pilastres i una gran balustrada amb dotze gerros, i endinsar-vos en el pati interior, des del qual parteix una escalinata. En aquest palau de la Rambla, s'hi celebren exposicions de caràcter temporal, sovint relacionades amb l'art, la fotografia o la literatura. Als baixos hi ha una oficina d'informació cultural i venda d'entrades per a tota mena d'espectacles.

Dades generals


Adreça: La Rambla, 99 (08002). Barcelona
Telèfon: 933 161 000
Web: www.lavirreina.bcn.cat
E-mail: lavirreinaci@bcn.cat
Horari: De dimarts a diumenge, d'11 a 20h.
1 de gener, 1 de maig, 25 i 26 de desembre tancat.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


Discapacitat motriu
Accés amb ascensor per a cadira de rodes.

Data de l'última actualització: 31/07/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments