Barcelona Turisme
TikTok Pinterest Youtube Instagram facebook Twitter

Enllaç al web principal de Barcelona Turisme. S’obre finestra nova

Barcelona, per un turisme accessible
Què visitar Transports Serveis d'interès On dormir FAQ Enllaç al vídeo Easy Barcelona per a un turisme accessible. S'obre a una finestra nova

Sou a: / Tots / Arts Santa Mònica


Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!

Cercador de llocs d'interès accessibles

Tipus de discapacitat

Arts Santa Mònica

Quan passejant Rambla avall descobrim l'agosarat edifici del Centre d'Art Santa Mònica, pocs imaginem que l'actual centre de cultura i art contemporani va ser, algun dia, un convent. L'espai ens convida a gaudir de la creació artística tant com de l'edifici en si mateix, un exemple d'arquitectura a Barcelona adaptada als nous usos.

Al final de La Rambla de Barcelona s'hi aixecava, des del 1626, un convent d'agustins descalços. L' actual Centre d'Art de Santa Mònica, és un edifici renaixentista que va patir les vicissituds de l'ocupació francesa l'any 1811, i des de llavors, va tenir diferents usos que en van transformar la forma original; va ser magatzem de palla, seu de la gendarmeria francesa, centre d'activitats militars, etc. Finalment, el 1984 va ser rehabilitat com a un Centre d'Art i Cultura de Barcelona per part dels arquitectes Helio Piñón i Albert Viaplana. Va obrir les seves portes l'any 1988 i el 2003, Viaplana en continuà la reforma, amb l'obertura de les portes de la Rambla, un nou accés al claustre i la creació d'una segona sala d'exposicions.

Del Centre d'Art de Santa Mònica sorprenen les seves línies, que combinen perfectament el passat i el present. El passat del claustre renaixentista amb arcs de mig punt que suporten el primer pis balconat. La modernitat de la rampa exterior que permet una visió privilegiada de la Rambla de Barcelona, tot actuant com a passadís entre l'exterior i l'interior d'un edifici destinat ara a l'art contemporani. El Centre d'Art Santa Mònica vetlla per la cultura del segle XXI amb la missió de ser un centre d'estudi, interpretació, producció i exhibició de l'art dels nous temps a Barcelona.

Dades generals


Adreça: Rambla de Santa Mònica, 7 (08002). Barcelona
Telèfon: 935 671 110
Web: www.artssantamonica.cat
E-mail: info_artssantamonica@gencat.cat
Horari: Gener-març i novembre-desembre: dimarts a dissabte, de 10 a 20h. Diumenge i festius, d'11 a 19h. | Abril-octubre: dimarts a dissabte, d'11 a 21h. Diumenge i festius, d'11 a 19h. | Tancat: 1 i 6 gener, Divendres Sant, 1 maig, 25 i 26 desembre.


Tornar a l'índex de la fitxa

Dades d'accessibilitat


L'edifici és accessible per a persones amb cadira de rodes.

Discapacitat motriu
L’entrada és a peu pla i les rampes interiors varien entre el 10% i el 14% d'inclinació.
L’edifici disposa d’un ascensor de vidre de gran amplitud.

A la segona planta trobem dues rampes del 14% d’inclinació.

Disposa de lavabos adaptats.

Data de l'última actualització: 12/06/2023

Tornar a l'índex de la fitxa
Mapa del Web   Enllaços d'interès   Agraïments