Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!
Tot un símbol de Barcelona i del barri del Raval. Sembla que al final de la Rambla d'aquest barri s'hi troba bé, després d'haver passat quinze anys buscant casa. El Gat de Botero és acollit per tots amb un somriure als llavis. Només té un competidor: el Cavall del mateix autor.
El Gat de Fernando Botero va ser adquirit per l'Ajuntament de Barcelona el 1987. Des de llavors i fins l'any 2003, l'escultura transitava pels carrers de la ciutat a la recerca d'una ubicació definitiva. Primer la va trobar al Parc de la Ciutadella, a prop dels seus companys del Zoo. Després se'l van endur al costat de l'Estadi Olímpic i uns anys més tard va ser col·locat en una petita plaça darrera les Drassanes de Barcelona. Finalment, l'any 2003 es va decidir posar-lo definitivament al final de la jove Rambla del Raval. I potser perquè els gats tenen set vides, allà destaca amb especial intensitat. Tothom reconeix la figura del gat, gros i gras, fet en bronze, de cara infantil i llarga cua. Punt de trobada i de jocs dels més agosarats, que hi pujen per fer-se fotos, l'escultura ha quedat plenament integrada en un dels entorns més remodelats de Barcelona.
El monument de Botero representa un element de la nostra quotidianitat però amb unes proporcions desmesurades. El mateix estil defineix el Cavall de l'autor colombià, col·locat a la Terminal B de l'aeroport de Barcelona des del 1992 i que ha esdevingut punt de trobada per als passatgers de l'aeroport del Prat.