Barcelona ofereix opcions interessants tot l’any i obre les portes a tothom. Aprofiteu que el sol brilla per passejar i banyar-vos a platges accessibles. Viviu la naturalesa de Gaudí amb les mans, afegiu visites en llengua de signes o espectacles amb audiodescripció als vostres plans... Necessiteu més idees? Les trobareu amb el CERCADOR o amb la TAULA RESUM de llocs d'interès accessibles!
La visita a un cementiri és sempre una experiència colpidora. Caminar pel cementiri de Montjuic és, a més, tot un passeig per una ciutat en miniatura, la ciutat dels morts i del silenci. Enfilat a la muntanya davant el mar, aquesta gran necròpolis de Barcelona conserva obres d'arquitectura funerària de gran valor i l'única col·lecció de carrosses fúnebres d'Europa.
Al vessant marítim de la muntanya de Montjuïc, a les portes de Barcelona, l'immens cementiri de Montjuïc ocupa una superfície de 56 hectàrees. Ho fa des de 1883, quan l'augment demogràfic de Barcelona el va fer necessari. De fet, bona part d'aquesta necròpolis no és més que una rèplica de l'Eixample barceloní. Les grans famílies que en el tombant del segle XIX al XX aixecaven les seves cases modernistes a l'Eixample barceloní, encarregaven també la construcció dels seus mausoleus en aquest cementiri. Arquitectes, escultors i vitrallers, entre d'altres artistes, van contribuir a crear els més bells exemples d'arquitectura i escultura funerària. Així, en aquest recinte silenciós hi trobarem obres de Josep M. Jujol, Josep Puig i Cadafalch o Eusebi Arnau.
Aquí hi són enterrats molts personatges que han tingut un paper rellevant en la història de Barcelona, com ara el que fou president de la Generalitat, Francesc Macià, el músic Isaac Albéniz o els artistes Ramon Casas, Santiago Rusiñol i Joan Miró. Passejar per aquest cementiri, envoltats de pau i silenci, és descobrir obres d'arquitectura i escultura funeràries de gran valor, tot envoltant-nos de vegetació mediterrània i gaudint d'unes magnífiques vistes al mar.